Brun kage over hele pladen med karameltopping

I weekenden var vi ovre ved Jacobs søster og mand. De skulle have en væg sat op i stuen, så de derved fik et ekstra værelse. Deres to yngste har delt værelse, men er nu ved at nå en alder, hvor det er fedt at kunne trække sig tilbage på sit eget værelse. Alva og jeg lavede en arbejdskage. Det var nu nok os, der ikke arbejdede, der spiste det meste, men det er tanken der tæller.

Kagen er en favorit helt tilbage fra min barndom. Min farmor lavede den altid – Brun kage over hele pladen. Hun skar den altid ud på langs og delte den, så der kunne komme et lag smørcreme i midten, og så kom der et oven på. Engang imellem var der konfettikrymmel på toppen. Den kage er virkelig indbegrebet af min barndom. Den her er dog med karamel på toppen i stedet for smørcreme.

Brun kage over hele pladen

Der bliver en hel bradepande.

  • 150 g margarine (alternativt kan du bruge smør eller olie)
  • 600 g sukker
  • 4 æg
  • 4 dl kærnemælk (alternativt kan du bruge vand eller mælk)
  • 600 g mel
  • 85 g cacao
  • 2 tsk natron
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk vanillesukker

Rør fedtstof og sukker sammen til en ensartet masse. Kom æg i og rør det godt sammen. Kom resten i og rør det sammen. Dejen hældes i en bradepande. Den her opskrift er til en stor brandepande. Lad dig ikke snyde af at bradepanden på billedet ser mindre ud, jeg har skåret kagen til.

Bages på nederste rille. 200 grader i ca 15-20 minutter. Hold øje med kagen undervejs. Tiden kan svinge fra ovn til ovn.

Karamellen er lavet af kondenseret mælk, som jeg har kommet i henkogningsglas. Derefter har jeg kogt dem i en stor gryde med rigeligt af vand. De er kogt henholdsvis én time, to timer og tre timer. Jeg vil anbefale at koge dem minimum to timer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2021 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2021 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log in