Udklædning: Sommerfugl i pap

Jeg havde gemt noget pap, fra da vi købte en bordplade i Ikea. Jeg havde en idé om, at Alva og jeg nok skulle få det brugt til at lave et eller andet kreativt med. Vi, eller mest mig, besluttede os for at lave en kæmpe sommerfugl, som Alva kunne bruge til udklædning. Det er en forholdsvis nem og billig løsning, og så er det super hyggeligt for ungerne, når de selv har været med til at lave deres kostume.

Jeg har ladet Alva male på pappet, inden at jeg klippede sommerfuglen ud. Når man gør det på dem måde, så har man et større lærred. Jeg synes samtidigt, at det var nemmere for hende at styre.

Sommerfugl i pap

  • Pap
  • Akrylmaling
  • Hobbykniv
  • Elastik (til stropper)
  • Glimmer
  • Lak

Alva fik frit løb til at male. Hun malede kun den ene side, men efter at vi klippede sommerfuglen ud, så kunne jeg godt se nødvendigheden af, at male den anden side også. Så den blev malet bagefter.

En hurtig optegning af sommerfuglen
Der mangler lige lidt farve på bagsiden

Hun fik også lov til at drysse en masse glimmer på. Hun startede med at male lim på, og så drysse bagefter. Det fungerede dog ikke så godt. En tre årige udstyret med en glimmerbøtte, er nærmst dømt til at gå galt. Der var glimmer all over, og ikke kun på limen. Løsningen blev dog at give områderne med glimmer noget spraylak. På den måde låser man også glimmeret fast, så det ikke drysser ud over det hele.

Lim & glimmer

Jeg har skåret 4 snit i sommerfuglen, så jeg kunne komme elastikkerne igennem. De skal fungerer som stropper. Alva har den uden på sit termoregntøj, så den kan godt være, at de skal justeres, hvis den skal på når bare har en almindelig t-shirt på. Derfor har jeg slået en knud, istedet for at sy stropperne. Det er ikke den pæneste løsning, men det fungerer, og barnet er glad.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2021 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2021 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log in