Snobrød og røg i håret

I dag har vi lavet bål i bålfadet. Jeg havde en idé om, at jeg endelig skulle prøve at farve med de avocadoskaller -og sten, som jeg har liggende i fryseren. Og så kunne vi jo passende lige sætte en dej over til snobrød, når nu bålet alligevel skulle tændes. Som udgangspunkt synes jeg egentligt at et snobrød er rimeligt tamt. Stemningen ved et bål, og det at man putter det på en pind og ind i et bål, det er nu hyggeligt, og så smager snobrødet automatisk af lidt mere.

Det viser sig så, at jeg ikke er nogen Bear Grylls, og jeg kan åbenbart ikke overleve i en skov, i hvert fald ikke hvis der er koldt. Jeg måtte lave snydeversionen og bruge et par af de der optændingsbrikker, som at vi har til brændeovnen (og lidt hjælp fra Jacob). Men der kom “fire” som Alva sagde. Så snobrødsbagningen kunne begynde.

Jacob bygger bål

Jeg har lavet en lille portion. Jeg synes altid, at der bliver tusindvis af snobrød, og jeg har generelt mistet interessen for det, efter det første bagte brød. I den her portion bliver der ca fem stk, alt efter hvor store du laver dem.

Snobrødsdej

Vi er så heldige at have et brændeskur ved sommerhuset, og forleden fik jeg ryddet op derinde, og sorteret det nedfaldne træ, så det kunne tørre. Så vi fik hurtigt fundet og snittet en snobrødspind. Jeg har faktisk en dolk fra min FDF tid, men den kan jeg ikke huske hvor er, så en alm hobbykniv blev løsningen. Det er måske ikke så optimalt som snittekniv, men det fungerer til husbehov.

Træpinde

SNOBRØD

  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk tørgær/ 25 g alm gær
  • 1,5-1,75 dl vand
  • 0,5 tsk groft salt
  • 1,5 tsk olie

Alm. gær:

Hvis du bruger alm gær, så rør gæren ud i vandet, og tilsæt derefter salt og olie.

Tilsæt melet lidt efter lidt og ælt dejen godt igennem. Kom evt. lidt mere vand i, hvis dejen ikke vil samle sig.

Tørgær:

Bruger du tørgær, så kom tørgæren i melet og bland det godt sammen. Tilsæt salt.

Tilsæt vand og ælt godt igennem. Kom evt. lidt mere vand i, hvis dejen ikke vil samle sig.

Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.

Jeg vil klart anbefale en lang pind til snobrødsbagning, så man ikke sidder for tæt på bålet, og sørg for at den er tyk nok, så den kan holde til vægten. Vores var 1-2 cm. tyk.

Del dejen i fem stykker, rul det til en pølse, og sno det om pinden.

Jeg ved godt at man anbefaler at bage brødet over gløderne, men hvis man er forsigt, så kan det godt lade sig gøre at gøre det over ild også, man skal bare passe på, med at det ikke brænder på. Hvis brødet er for tykt, man kan dog risikerer at det ikke bliver bagt inden i. Du kan tjekke om brødet er færdigt, ved at banke på det. Hvis det lyder hult, så er det klar til spisning.

Alve bager snobrød over bål

Og hvad så med det der avocadofarvning. Jeg ved at der er flere der er interesseret i en fremgangsmåde. Jeg arbejder på det, og satser på at have den færdig om en uges tid. Jeg skal lige vasketeste først, så jeg har en indikation om holdbarheden på farven.

Der blev også tid til en lille kagepause

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2022 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2022 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind