Den fineste blomsteruro

Jeg har endelig fået lavet en uro til Alvas værelse. Jeg har gået med idéen i evigheder, men det tog lige lidt tid at få den udført. Vi har stedmorderblomster og hornvioler i haven, og jeg har over lidt tid plukket hovederne af dem og presset dem i min gamle telefonbog. Jeg har har nok presset blomsterne deri, da jeg var omkring 11-12 år, vil jeg gætte på.

Hvis du ikke har mulighed for at få fat i stedmoderblomster og hornvioler, så kan du sagtens bruge andre blomster, bare sørg for at de ikke for “høje”, da de kan få problemer med at komme igennem lamineringsmaskinen

Blomsteruro

  • Pressede blomster
  • Lamineringsark
  • Lamineringsmaskine
  • Uro, min er fra Søstrene Grene (Jeg kunne ikke finde link til den på deres webshop)
  • Snor – jeg har brugt fiskesnøre
  • Nål
  • Evt. kontaktlim

SÅDAN GØR DU:

Det tager lidt tid at lave uroen, hvis du ikke har pressede blomster på lager. Der findes metoder, hvorpå man kan speede tiden op, men jeg har ikke afprøvet dem endnu.

Men start med at presse dine blomster

Når de er er helt tørre, så er de klar til brug. Jeg har ikke styr på hvor lang tid det tager, da jeg lægger blomster i pres jævnligt, så har jeg dem altid på lager, til sjove projekter. Dernæst skal de lamineres.

Når de er blevet lamineret og er kølet af, så klipper jeg dem ud. Jeg klipper efter blomsternes form, så godt jeg kan.

Når jeg har klippet alle mine blomster, så skal de sættes fast på uroen. Jeg bruger fiskesnøre, da jeg godt kan lide den transparent snor, jeg synes dog, at jeg har udfordringer med at få snøren til at sidde ordentligt fast. Jeg har derfor kommet lidt kontaktlimen i hullet, hvor snøren sidder, i håb om at snøren bliver siddende og ikke glider ud.

Jeg bruger en nål til at fiskesnøren sat fast i mine laminerede blomster. Sørg for at hovedet er så stort, at snøren kan komme igennem. Jeg slår en knude for hver blomst

Du kan se andre projekter med pressede blomster her:

Bøjler med blomsterdekoration

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2022 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2022 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind