Latest Posts

Alva bager snobrød

Snobrød og røg i håret

I dag har vi lavet bål i bålfadet. Jeg havde en idé om, at jeg endelig skulle prøve at farve med de avocadoskaller -og sten, som jeg har liggende i fryseren. Og så kunne vi jo passende lige sætte en dej over til snobrød, når nu bålet alligevel skulle tændes. Som udgangspunkt synes jeg egentligt at et snobrød er rimeligt tamt. Stemningen ved et bål, og det at man putter det på en pind og ind i et bål, det er nu hyggeligt, og så smager snobrødet automatisk af lidt mere.

Det viser sig så, at jeg ikke er nogen Bear Grylls, og jeg kan åbenbart ikke overleve i en skov, i hvert fald ikke hvis der er koldt. Jeg måtte lave snydeversionen og bruge et par af de der optændingsbrikker, som at vi har til brændeovnen (og lidt hjælp fra Jacob). Men der kom “fire” som Alva sagde. Så snobrødsbagningen kunne begynde.

Jacob bygger bål

Jeg har lavet en lille portion. Jeg synes altid, at der bliver tusindvis af snobrød, og jeg har generelt mistet interessen for det, efter det første bagte brød. I den her portion bliver der ca fem stk, alt efter hvor store du laver dem.

Snobrødsdej

Vi er så heldige at have et brændeskur ved sommerhuset, og forleden fik jeg ryddet op derinde, og sorteret det nedfaldne træ, så det kunne tørre. Så vi fik hurtigt fundet og snittet en snobrødspind. Jeg har faktisk en dolk fra min FDF tid, men den kan jeg ikke huske hvor er, så en alm hobbykniv blev løsningen. Det er måske ikke så optimalt som snittekniv, men det fungerer til husbehov.

Træpinde

SNOBRØD

 • 250 g hvedemel
 • 2 tsk tørgær/ 25 g alm gær
 • 1,5-1,75 dl vand
 • 0,5 tsk groft salt
 • 1,5 tsk olie

Alm. gær:

Hvis du bruger alm gær, så rør gæren ud i vandet, og tilsæt derefter salt og olie.

Tilsæt melet lidt efter lidt og ælt dejen godt igennem. Kom evt. lidt mere vand i, hvis dejen ikke vil samle sig.

Tørgær:

Bruger du tørgær, så kom tørgæren i melet og bland det godt sammen. Tilsæt salt.

Tilsæt vand og ælt godt igennem. Kom evt. lidt mere vand i, hvis dejen ikke vil samle sig.

Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.

Jeg vil klart anbefale en lang pind til snobrødsbagning, så man ikke sidder for tæt på bålet, og sørg for at den er tyk nok, så den kan holde til vægten. Vores var 1-2 cm. tyk.

Del dejen i fem stykker, rul det til en pølse, og sno det om pinden.

Jeg ved godt at man anbefaler at bage brødet over gløderne, men hvis man er forsigt, så kan det godt lade sig gøre at gøre det over ild også, man skal bare passe på, med at det ikke brænder på. Hvis brødet er for tykt, man kan dog risikerer at det ikke bliver bagt inden i. Du kan tjekke om brødet er færdigt, ved at banke på det. Hvis det lyder hult, så er det klar til spisning.

Alve bager snobrød over bål

Og hvad så med det der avocadofarvning. Jeg ved at der er flere der er interesseret i en fremgangsmåde. Jeg arbejder på det, og satser på at have den færdig om en uges tid. Jeg skal lige vasketeste først, så jeg har en indikation om holdbarheden på farven.

Der blev også tid til en lille kagepause

Udklædning: Sommerfugl i pap

Jeg havde gemt noget pap, fra da vi købte en bordplade i Ikea. Jeg havde en idé om, at Alva og jeg nok skulle få det brugt til at lave et eller andet kreativt med. Vi, eller mest mig, besluttede os for at lave en kæmpe sommerfugl, som Alva kunne bruge til udklædning. Det er en forholdsvis nem og billig løsning, og så er det super hyggeligt for ungerne, når de selv har været med til at lave deres kostume.

Jeg har ladet Alva male på pappet, inden at jeg klippede sommerfuglen ud. Når man gør det på dem måde, så har man et større lærred. Jeg synes samtidigt, at det var nemmere for hende at styre.

Sommerfugl i pap

 • Pap
 • Akrylmaling
 • Hobbykniv
 • Elastik (til stropper)
 • Glimmer
 • Lak

Alva fik frit løb til at male. Hun malede kun den ene side, men efter at vi klippede sommerfuglen ud, så kunne jeg godt se nødvendigheden af, at male den anden side også. Så den blev malet bagefter.

En hurtig optegning af sommerfuglen
Der mangler lige lidt farve på bagsiden

Hun fik også lov til at drysse en masse glimmer på. Hun startede med at male lim på, og så drysse bagefter. Det fungerede dog ikke så godt. En tre årige udstyret med en glimmerbøtte, er nærmst dømt til at gå galt. Der var glimmer all over, og ikke kun på limen. Løsningen blev dog at give områderne med glimmer noget spraylak. På den måde låser man også glimmeret fast, så det ikke drysser ud over det hele.

Lim & glimmer

Jeg har skåret 4 snit i sommerfuglen, så jeg kunne komme elastikkerne igennem. De skal fungerer som stropper. Alva har den uden på sit termoregntøj, så den kan godt være, at de skal justeres, hvis den skal på når bare har en almindelig t-shirt på. Derfor har jeg slået en knud, istedet for at sy stropperne. Det er ikke den pæneste løsning, men det fungerer, og barnet er glad.

Så males der på sten

Alva og har har gang i mange forskellige kreaprojekter for tiden. Forleden gik vi en lille tur ned til vandet. Vi var på jagt efter et par sten til at male på, og samtidg få lidt luft. Alva savner helt klart nogle jævnaldrende at lege med, og selv om de ikke direkte advarer imod legeaftaler, så er min holdning “Better safe, than sorry”. Så vi putter os i sommerhuset og satser på at vi ikke bliver ramt. Bonus ved ikke at være i børnehavnen er, at Alva ikke er forkølet. Hun har ellers haft on going snotnæse i lang tid.

Vi har ikke særlig langt ned til Limfjorden fra sommerhuset, det er virkeligt skønt at man kan gå en tur derned, især i disse tider. Der er ikke badestrand, det er mere henad soppesvandkant. Men det er fint til os.

Rimelig meget vand på vej derned

Vi samlede lidt forskellige kridtsten. Jeg er i tvivl om de hedder noget bestemt, men det er sådan nogle fine runde sten, som man kan tegne med på fliserne (og vores sorte havebord, tak Alva). Lidt muslineskaller og nogle større mere malbare sten. De sidste var dog fra grusvejen dernede.

Selve stenene malede vi akrylmaling, som vi havde på lager. Jeg har ikke noget maling beregnet til sten, men de sten der skal være udenfor, de får en gang spraylak.

Mal på sten

 • Sten
 • Maling beregnet til sten, poscapenne eller alm. akrylmaling
 • Lak, hvis de skal stå udenfor
 • Øjne, klistermærker el. lign. som man kan dekorere med
 • Lim

Alva ville gerne have øjne på nogle af hendes sten. Jeg havde en pose liggende med forskellige størrelser, jeg mener at de er købt i Søstrene Grene. Alva pegede og jeg limede. Jeg har brugt kontaktlim, da det var det jeg lige havde ved hånden.

Vores lakspray er fra Panduro, jeg har prøvet at se om jeg kunne finde den på deres hjemmeside. Det kunne jeg desværre ikke, men de har nogle andre lakspray, som kan bruges til formålet.

DIY Frøposer/ Seed bags

Forårsforberedelser

Selvom vi vågende op til frost, og dagen var været kold, så har der alligevel været en snert af forår i luften. Solen har braget igennem, og låget er blevet løftet så vintertungsindet langsomt kan foretage sig. JEg elsker når foråret er på vej, og tingene begynder at spire og gro igen. I november, der var jeg så heldig at vinde en frøkalender hos Persilles Hjemmedyrk, og nu har jeg 24 poser med frø. Der er en del tomater, og dem tænker jeg så småt at begynde at forspire. Jeg vil senere samle frø derfra, så jeg har frø til året efter. I den forbindelse har jeg lavet nogle frøposer, så det er nemt at gemme dem.

Poserne er lavet af afdækningspap. Det var det, som at jeg lige havde til rådighed, og så kan jeg godt lidt den brunlige naturfarve det har.

DIY Frøposer/ Seed bags
DIY Frøposer/ Seed bags

Selve teksten er stempler og stempelpude fra Søstrene Grene. Stemplerne koster 44,86 kr. og den grønne stempelpude koster 9,80 kr., den fåes også i andre farver.

DIY Frøposer/ Seed bags
DIY Frøposer/ Seed bags

WHAT YOU’LL NEED

 • Kraftig papir el. afdækningspap
 • Blyant
 • Skabelon (Skabelonen kommer, så snart min printer vi samarbejde)
 • Saks
 • Lim
 • Stempler
 • Stempelpude

Skabelonen downloades, og printes ud. Optegn og klip det antal ønskede poser. Fold poserne (se den stiplede linje på skabelonen). Kom lim på de to flapper og lim posen sammen. Når limen er tør, så stempler jeg navnene på. Et voila, så har du fine poser der kan bruges år efter år. Selve frøene kommer jeg i en lille ziplock pose, inden at de kommer ned i den brune poser.

DIY Frøposer/ Seed bags
DIY Frøposer/ Seed bags
Brun kakao chokolade kage

Brun kage over hele pladen med karameltopping

I weekenden var vi ovre ved Jacobs søster og mand. De skulle have en væg sat op i stuen, så de derved fik et ekstra værelse. Deres to yngste har delt værelse, men er nu ved at nå en alder, hvor det er fedt at kunne trække sig tilbage på sit eget værelse. Alva og jeg lavede en arbejdskage. Det var nu nok os, der ikke arbejdede, der spiste det meste, men det er tanken der tæller.

Kagen er en favorit helt tilbage fra min barndom. Min farmor lavede den altid – Brun kage over hele pladen. Hun skar den altid ud på langs og delte den, så der kunne komme et lag smørcreme i midten, og så kom der et oven på. Engang imellem var der konfettikrymmel på toppen. Den kage er virkelig indbegrebet af min barndom. Den her er dog med karamel på toppen i stedet for smørcreme.

Brun kage over hele pladen

Der bliver en hel bradepande.

 • 150 g margarine (alternativt kan du bruge smør eller olie)
 • 600 g sukker
 • 4 æg
 • 4 dl kærnemælk (alternativt kan du bruge vand eller mælk)
 • 600 g mel
 • 85 g cacao
 • 2 tsk natron
 • 2 tsk bagepulver
 • 2 tsk vanillesukker

Rør fedtstof og sukker sammen til en ensartet masse. Kom æg i og rør det godt sammen. Kom resten i og rør det sammen. Dejen hældes i en bradepande. Den her opskrift er til en stor brandepande. Lad dig ikke snyde af at bradepanden på billedet ser mindre ud, jeg har skåret kagen til.

Bages på nederste rille. 200 grader i ca 15-20 minutter. Hold øje med kagen undervejs. Tiden kan svinge fra ovn til ovn.

Karamellen er lavet af kondenseret mælk, som jeg har kommet i henkogningsglas. Derefter har jeg kogt dem i en stor gryde med rigeligt af vand. De er kogt henholdsvis én time, to timer og tre timer. Jeg vil anbefale at koge dem minimum to timer.

Nem indpakning til pakkekalender

Nem indpakning til pakkekalender

Jeg er blevet spurgt, om jeg ikke vil dele nogle idéer til hvordan man kan pakke gaver ind til pakkekalender . Og det vil jeg selvfølgelig gerne. Hvis man har en del gaver der skal pakkes ind, så må det meget gerne være nemt. Det her indlæg viser den super nemme måde at pakke ind på. Den kan genbruges hvis man ønsker det. Dog er den begrænset i hvor store gaver der kan være i. Der man kan dog vælge at pakke de store gaver ind i papir, og hænge på snoren.

Jeg var et smut i Søstrene Grene, og jeg går sjældent derfra tomhændet. Jeg var på jagt efter nogle papkrus, som jeg kunne bruge til dette projekt. Jeg var så heldig, at de havde disse papkrus til 6,90 kr for 6 stk. i en neutral farve. Jeg havde egenligt tænkt, at det skulle være nogle med julemotiver. Det fandt jeg desværre ikke, men det gør slet ikke noget. Det, at de er uden mønster, gør, at man selv kan dekorere dem. Hvis man f.eks. giver gaver til bedsteforældre, så man børnene være med til at tegne eller sætte klistermærker på dem. Lim med glimmer i, kan også være en super fin måde at dekorere med på.

WHAT YOU’LL NEED

 • Papkrus
 • Snor
 • Silkepapir eller gavepapir.
 • Tusch eller klistermærker med tal
 • Saks

Jeg har valgt at bruge silkepapir som låg, det synes jeg er nemmest at arbejde med. Jeg lægger et par stykker oven på hinanden, da det kan være lidt gennemsigtigt. Hver enkel krus får et klistermærke med dato på. Mine er fra søsterne Grene og kommer i en pakke med grønne og røde klistermærker. De koster 6.88 kr.

Nem indpakning til pakkekalender
Nem indpakning til pakkekalender

Jeg har valgt at hænge mine op på en snor, som pyntet med lidt gran. Hvis du ikke har mulighed for at hænge dem op, så kan de sagtens stå og pynte fint på et bord eller lignende.

DIY Halloween Invitation Flagermus / Bat

DIY: Halloween Invitation – Flagermus

DIY Halloween Invitation Flagermus / Bat
DIY Halloween Invitation Flagermus / Bat

Jeg er ret vild med invitationer der kan foldes ud. Jeg synes at det er lidt hyggeligt og fint. Og sådan en invitation måtte jeg simpelthen lave til mit Halloween tema. Hvis du er mere til den traditionelle invitation, så kan du finde min græskarinvitation her.

Der er ikke meget plads til at skrive inden i flagermusen, så jeg har tænkt mig at lave en invitation på et stykke papir, og så folde den, og lime den fast inden i. Det kræver lige at jeg får foldet den rigtigt, og limet den fast, så den stadig kan foldes ud. Men du kan se længere nede om det lykkedes.

WHAT YOU’LL NEED

 • Hvidt papir
 • Sort eller mørkegråt karton
 • Saks
 • Danserindeben/metalklips
 • Skabelon flagermus invitation
 • Printer

Skabelonerne downloades, og printes herefter ud på hvidt papir.

Derefter lægges skabelonen oven på det sorte karton, og delene klippes ud. Alternativt kan du printe dem ud på mørkegråt karton, så kan du se stregerne og klippe efter dem.

Klip invitationerne ud.

Så skal vingerne sættes på. Jeg har ikke tegnet et mærke på skabelonen, hvor jeg har sat mit danerindeben/metalklips, men jeg håber at du ud fra billedet, kan få en idé om, hvor den skal sidde.


DIY Halloween Invitation Flagermus / Bat
DIY Halloween Invitation Flagermus / Bat
DIY Halloween Invitation Flagermus / Bat
DIY Halloween Invitation Flagermus / Bat

DIY Halloween Invitation græskar / pumpkin

DIY: Halloween Invitation – græskar

I disse tider, der ender man ofte med at invitere sine gæster via de sociale medier. Men der er nu noget hyggeligt og autentisk over at få en invitation ind af døren. Personligt elsker jeg at åbne en kuvert med en invitation i. Jeg har lavet to invitationer, en græskar- og en flagermusinvitation – Find flagermuseinvitationen her.

Græskarinvitationen er forholdvis nem at lave. Den kræver lidt lim, men ellers er den lige til at gå til. Den er lavet som en traditionel invitation, der er foldet i siden. Hvis du vil have en fin invitation inden i græskarret, med noget fed Halloween skrift og nogle skeletter eller lignende, så kan jeg anbefale Cana.com. Det er et super program, hvis man ikke har muligheden for at lave det selv. Søg på Halloweenfestinvitation derinde, og du får forskellige muligheder. Programmet er nemt at gå til, når man først har øvet sig lidt.

WHAT YOU’LL NEED

 • Orange og grønt karton
 • Saks
 • Lim
 • Skabelon græskar invitation
 • Printer

Skabelonerne downloades, og printes herefter ud på det orange karton. Jeg printer ikke stilkene på det grønne karton. Stilkene er ikke så store at jeg vil printe på et helt stykke karton. I stedet for, så klipper jeg dem ud af det orange, og lægger dem oven på det grønne, og klipper derefter ud.

Klip invitationerne og græskarstilken ud.

Lim græskarstilken på.

DIY Halloween Invitation græskar / pumpkin
DIY Halloween Invitation græskar / pumpkin

Diy Halloween balloner

DIY: Halloween balloner

Alva er rimelig stor fan af balloner, så vi skal helt klart have nogle halloween balloner. Disse er meget simple at lave, og er med til at underbygge halloween stemningen. Jeg var heldig at finde balloner der passede i farven i min lokale Søstrene Grene.

Jeg lavede en test af mine balloner først. Jeg gjorde det for at at teste limen. Jeg ville være sikker på at limen ikke ødelagde ballonen. Det er nemlig ikke alle materialer der fungerer sammen. Det har jeg lært på den hårde måde, da jeg skulle lave en tryllestav til et fekostume. Jeg spraymalede staven, hvor på der sad en stjerne i flamingo. Desværre krympede flaminogen. Den fungerede ikke sammen med den slags spraymaling jeg brugte. Derfor er det ofte en god idé at teste de ting man laver, inden man skal bruge dem, hvis man er usikker på om det fungerer sammen,

WHAT YOU’LL NEED

 • Sorte og hvide ballonner
 • Sort eller mørkegråt karton
 • Saks
 • Lim
 • Skabelon flagermusevinger
 • Printer

Skabelonerne downloades, og printes herefter ud på hvidt papir. Derefter lægges skabelonen oven på det sorte karton, og delene klippes ud. Alternativt kan du printe dem ud på mørkegråt karton, så kan du se stregerne og klippe efter dem. Øjne og mund til spøgelsesballonerne klipper jeg efter fri fantasi. Jeg synes at det meget fint, at de er lidt forskellige.

Vinger limes på den sorte ballon. Øjne og mund limes på den hvide ballon.

DIY Halloween guirlande

DIY: Halloween guirlande

Jeg blev ret glad for mine servietringe fra i går, og har dermed lavet dem til en guirlande også. Guirlanden kan genbruges år efter år, hvilket er så fint, da den tager noget tid at lave.

Der går helt barndom i den. Jeg kan huske at vi lavede de her uendelige lange guirlander da jeg var barn. Du kan finde beskrivelsen fra i går her, men jeg har også gengivet den her nedenunder.

Jeg har lavet fire skabeloner: flagermus, græskar, spøgelse og monster. Flagermusen og spøgelset har jeg printet på hvidt papir/karton. Græskarret på orange, og monsteret på grønt.

Jeg printer flagermusen på hvidt karton, da jeg ikke kan printe på det sorte. Jeg lægger den hvide skabelon oven på det sorte, og så klipper jeg flagermusen ud. En anden mulighed er at printe det på mørkegråt papir/karton. Så kan du se printstregerne. Derved kan du klippe den direkte ud.

WHAT YOU’LL NEED

 • Sort (el. mørkegråt), grønt, orange & hvidt papir/karton
 • Saks
 • Lim ,tape eller klipsemaskine
 • Skabelon flagermus
 • Skabelon græskar
 • Skabelon spøgelse
 • Skabelon monster
 • Printer

Skabelonerne downloades, og printes herefter ud på den farve der passer til.

Så skal der klippes. Det tager lidt tid, men resultatet er det hele værd.

Græskarret ska have limet sin stilk på inden at den er helt færdig.

På monsteret skal håret og øjnene limes på. Jeg har klippet nogle hak i bunden af håret, det synes jeg passer så fint til monsterets kasserollehår.

Ringene samles enten med lim, tape eller klips. Du vælger selv hvad der er nemmest for dig. Ringene er lavet, så de passer til hele papirets længde. Du kan klippe af dem, så de passer til dit projekt. Længden på min, før klipning, er ca xx cm.

Tip: Hvis du vil have en lang guirlande, men ikke har tid til at klippe og lime mange figurer, så kan du klippe stykker af de forskellige farver i strimler, og sætte dem inde imellem ringene. Her har jeg sat lilla ind imellem. De er bare klippet i fri hånd.

DIY Halloween garland
DIY Halloween garland